ONE TO SIT - SPHERE 2

FAQ

De producten van One To Sit worden vervaardigd van glasvezel versterkt polyester.

Dit gebeurt in mallen waarin eerst een laag gelcoat in kleur gespoten wordt, dit is de buitenste laag van het product. Als deze laag uitgehard is worden in de mal lagen glasmatten aangebracht tot de gewenste dikte bereikt is. Deze glasmatten worden met een roller handmatig verzadigd met polyester. Het polyester zorgt voor een harde laag en de glasmatten vormen een wapening wat voor de stijfheid en sterkte zorgt.

Als het polyester uitgehard is worden de producten eventueel verstevigd waarna ze gelost worden uit de mal. Vervolgens wordt overtollig materiaal handmatig met frees en schuurgereedschap verwijderd. Als laatste worden de producten gecontroleerd.

De lounge stoel, loungebank en de hocker worden na bovenstaand proces in structuur overgespoten met een autolak. Deze producten komen wel in de uiteindelijke kleur uit de mal. Dit betekend dat de kleur van het polyester en de laklaag identiek zijn waardoor mogelijke beschadigingen worden gemaskeerd. Alle overige producten worden niet meer overgespoten.

Alle producten zijn uniek en doordat ze handmatig worden vervaardigd kunnen er kleine onregelmatigheden voorkomen. Deze zullen echter niet storend zijn en niet opvallen in het normale gebruik.

Alle producten kunnen altijd worden overgespoten met autolak in ieder gewenste kleur. Hiervoor moeten de meubelen eerst goed geschuurd worden.

ONE TO WASH EN ONE TO WAX

Onder invloed van zonlicht kunnen producten, vervaardigd van composieten, licht verkleuren. Door de producten regelmatig te reinigen met een wash en in de wax te zetten worden de meubelen beschermt en blijven ze langer mooi. One to Sit levert een speciaal reiningingsmiddel onder de naam One to Wax en One to wash.

             ONE TO WASH              ONE TO WAX

Door de de tafel en/of stoel in de One to Sit wax te zetten krijgt het vuil minder kans om te hechten en kunnen ze eenvoudiger schoongemaakt worden.

Het advies is om de meubelen 2 maal per jaar met een wash en wax te behandelen. Wellicht ten overvloede: het wordt afgeraden om voor een langere periode een accessoire op een product te laten staan aangezien er afzetting van vuil rondom de accessoire zal plaatsvinden en mogelijk, afhankelijk van de productkleur, er lichte verkleuring kan ontstaan.

Dit is bij composieten (polyester) niet anders als bij andere materialen. Wij verzoeken u om rekening te houden met bovenstaande om verrassingen te voorkomen,

Naast de One to Wash en One to Wax is er ook een One to Cover

Outdoor & Indoor Furniture